Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Decembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Dodik najavio ‘brzo formiranje’ vlasti u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je sa predstavnicima koalicije “Osmorka” dogovoreno brzo formiranje vlasti na nivou BiH.

Dodik je juče rekao da će SNSD sa koalicionim partnerima iz RS, koalicijom “Osmorka” i HDZ BiH “definitivno” biti politička struktura koja će formirati vlast na državnom nivou.

“Imamo pun kapacitet da formiramo stabilne strukture vlasti na nivou BiH i da se u okviru toga krećemo ka onome što je potrebno da učinimo, kako bi obezbedili normalno funkcionisanje, u skladu sa Ustavom BiH”, rekao je on novinarima u Banjaluci.

To je izjavio nakon sastanka sa liderima Naroda i pravde (NIP) Elmedinom Konakovićem, Socijaldemokratske partije (SDP) Nerminom Nikšićem i stranke Za nove generacije Damirom Marjanovićem, na kojem je razgovarano o zajedničkim politikama vezanim za formiranje Vijeća ministara BiH i drugih organa na nivou BiH.

Najavio je da će naredne sedmice biti održan sastanak, kako bi se rešila pitanja ekonomije, energetike, institucionalnog funkcioniranja i infrastrukture.

“Dogovorili smo se da damo podršku i da održimo sastanke na kojima ćemo operativno raditi i dogovoriti pozicioniranje političkih struktura u BiH. Nemamo namjeru da ispunjavamo želje jedni drugima. Želimo sa partnerima da otvorimo pitanja koja se trebaju riješiti”, istakao je Dodik.

Dodao je da su dogovorili proceduru za brzo usvajanje razvojnih projekta bez obzira na kojem nivou, kako ne bi došlo do blokiranja.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision