Thursday, 1. June 2023.
Unsko-sanski kanton 18° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Aprila. 2023. Bosna i Hercegovina
Dodik: Marfi od Ambasade SAD napravio opozicionu partiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik reagirao je na jučerašnje  saopštenje Ambasade SAD-a u Sarajevu.

Dodik navodi da su se “nekada saopštenja američke Ambasade čitala s pažnjom jer su se oglašavali s jakim razlozima ili jakim porukama onako kako su se oglašavale ambasade velikih sila”.

“Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu Majkl Marfi od američke Ambasade napravio je opozicionu partiju sa zadatkom da komentariše izjave predstavnika vladajućih partija i tako svakodnevnim pisanijama ponižava državu koju predstavlja”, dodao je.

Dodik je kazao da “Bosni i Hercegovini ne može pomoći niko, ako joj mi nećemo pomoći, ali ugledu svoje zemlje Marfi može odmoći”.

“Privatni rat koji Marfi vodi protiv mene ne služi na čast ni njemu ni Sjedinjenim Američkim Državama koje bi trebalo da znaju šta Marfi radi u Bosni i Hercegovini. On nije tumač Ustava BiH niti Dejtonskog sporazuma, niti on ili bilo ko može navesti kojom odredbom je zabranjeno otcjepljenje od Bosne i Hercegovine.”

Naglašava da i zbog građana Republike Srpske želi da istakne “da američki ambasador ne govori istinu kada govori o Dejtonskom mirovnom sporazumu i mogućnostima koje je Republika Srpska dobila tim sporazumom.” “Bez pristanka Republike Srpske neće biti saradnje ni sa kim, pa ni sa NATO savezom, ako to bude suprotno interesima Republike Srpske”, zaključio je Dodik.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision