Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 2° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Novembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Dodik: Mandatar će biti poznat u nedjelju – Plate u javnom sektoru biće zadržane na ovom nivou

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će ime mandatara za sastav nove Vlade Srpske biti poznato u nedjelju, 30. novembra. Predsjednik Srpske je napomenuo da će novu skupštinsku većinu, okupljenu oko koalicije SNSD-DNS-SP, činiti više od 44 poslanika.

– Ohrabrujemo i druge da s nama razgovaraju, da formiramo stabilnu skupštinsku većinu, za koju sam potpuno uvjeren da će biti više od 47-48 poslanika za izbor Vlade Republike Srpske, rekao je Dodik za Federalnu televiziju. Dodik je odbacio tvrdnje o političkoj korupciji, odnosno “kupovini” poslanika. – Pošto nisu uspjeli da nas pobijede, sada žele da nam ‘nakače’ neku aferu, rekao je Dodik, istakavši da je to apsolutno nekorektno. Govoreći o ekonomiji, Dodik je najavio da će se naredne godine ići u smanjenje javne potrošnje, reorganizaciju javnih preduzeća s ciljem ostvarivanja profita, privlačenje stranih investitora i osposobljavanje domaćih investitora.

– Takođe,, kao i redovne penzije, poručio je Dodik i dodao da će nove vlasti, s obzirom na ukupan odnos Međunarodnog monetarnog fonda i umanjenja tranše, tražiti alternativne izvore finansiranja. Govoreći o odnosu Republike Srpske i Rusije, Dodik je napomenuo da je riječ o prisnim, prijateljskim vezama u kojima se želi pomoći Srpskoj, pri čemu Rusija poštuje Dejtonski sporazum, ne vrši nikakav politički pritisak i nema nikakvu negativnu ulogu. – Oni imaju aktivan odnos ovdje sa mnogim projektima. Pripremili smo sprazum vlada Ruske Federacije i Republike Srpske u vezi s izgradnjom gasovoda `Јužni tok`, koji će biti dostavljen Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na odlučivanje i saglasnost i smatraćemo to vrhunskim prioritetom našeg posla u zajedničkim institucijama, poručio je Dodik.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision