Saturday, 13. July 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Aprila. 2024. Bosna i Hercegovina
Dodik: Jedini način da se preživi simbioza sa Rusijom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Ruska Federacija ima puno pravo da brani svoju slobodu, državu i narod, a da su Anglosaksonci gurnuli ЕU u sukob sa Rusijom u Ukrajini, lišavajući Еvropljane jeftinog ruskog gasa i time potkopali ekonomiju ЕU.

Dodik je odnose sa Ruskom Federacijom ocijenio odličnim i zahvalio Putinu i cijelom njegovom timu što u sadašnjim okolnostima posvećuju pažnju Republici Srpskoj.

On je istakao da bi ovi odnosi bili mnogo bolji da zapadnjaci ne pokušavaju da zaustave tu saradnju na svaki zamisliv i nezamisliv sofisticiran način.

Dodik je naveo da Rusija ne čini ništa da nanese štetu bilo kome u Republici Srpskoj, a kada se pokazalo da Rusija širi svoje prisustvo u Еvropi, uključujući Balkan, počela je demonizacija Rusije.

“Šta ima Еvropa? Postoje korumpirane političke elite koje nisu u stanju da smisle kako da prežive u takvom vremenu. Jedini način da se preživi bilo je stvaranje kvalitetne stvarne simbioze sa Rusijom, sa njenim potencijalom, na obostrano zadovoljstvo i Rusije i ЕU”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, to je bilo u suprotnosti sa interesima SAD, jer one nikada nisu htjele da vide ovu uniju, pa su stoga povukle ЕU na drugu stranu.

“I sad Putin kaže da smo mi prijatelji, pitao me za Republiku Srpsku u Sočiju, zna ko je Milorad Dodik. Pa, da li je to loše? Ne, to je fenomenalno, fenomenalno za nas, i ne želimo da ga izgubimo. BiH neće uvoditi sankcije Rusiji”, istakao je Dodik.

On je rekao da je odbijanje uvođenja sankcija Rusiji svrstalo Republiku Srpsku na stranu Moskve.

“Cijeli Zapad na to gleda sa neprijateljstvom”, izjavio je Dodik za televiziju “Rusija 24”.

On je naveo da Zapad želi da sakrije činjenicu da su im sankcije propale i da nisu imale efekta.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision