Tuesday, 25. June 2024.
Unsko-sanski kanton 23° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Juna. 2024. Bosna i Hercegovina
Dodik iz Rusije poručio da će biti održan referendum o nezavisnosti RS

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da će biti održan referendum o nezavisnosti ovog entiteta od BiH, a njegov datum biće tek određen.

“Postoji odluka o razdvajanju, ali još nije određen konkretan datum. Potrebno je da se uradi dosta analiza. Mi bismo to željeli već sada, ali, osim nas, postoje još dvije strane u tom procesu. Za ovo je, naravno, potrebno vrijeme”, rekao je Dodik u intervjuu za TASS na marginama Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF).

On je rekao da predstoji proces pregovora o razdruživanju.

– Uvjereni smo da već postoji dovoljno historijske, civilizacijske zrelosti da je to potrebno i da će se desiti – istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ako bi RS ostala u sastavu BiH bilo bi to gubljenje i vremena i mogućnosti i zato je potrebno što prije ostvariti to što RS želi da bi prestalo trošenje resursa uzalud se nadajući da će BiH nešto učiniti.

– Mi nikako ne želimo da stvaramo nestabilnost na teritoriji naše zemlje, zato smo, prije svega, predložili BiH da se odvojimo i krećemo se u tom pravcu – rekao je Dodik.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision