Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Januara. 2023. Bosna i Hercegovina
Dodik i Nikšić najavili stvaranje novog ambijenta koji će omogućiti da BiH krene dalje, SBiH i NES neće učestvovati u formiranju vlasti na nivou BiH

Predstavnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) kao i predstavnici osam stranaka (Osmorke)  s kojima je potpisan sporazum o koalicionom djelovanju na državnom nivou održali su jučer sastanak u Doboj.Na sastanaku su  bili lider SNSD-a Milorad Dodik kao i njegovi bliski saradnici ..Dodik je nakon sastanka kazao da  se neće odustati od pitanja državne imovine, dodajući da je to pitanje koje će se rješavati putem dijaloga i da nema veze s formiranjem vlasti, pozivajući da se poštuju procedure za koje tvrdi da imaju uporište u Dejtonskom mirovnom sporazumu koje su naručene odlukama “stranih sudaca u Ustavnom sudu BiH”.

Lider SDP-a Nermin Nikšić  je kazao da je cilj stvoriti novi ambijent u kojem se može razgovarati o stvarima oko kojih se predstavnici različitih političkih stranaka ne slažu.

– Bit će sve lakše kada se formira novi saziv Vijeća ministara i kad pokažemo da smo svi spremni rješavati svakodnevne životne probleme bh. građana i osiguramo funkcioniranja institucija na nivou BiH jer sada imamo blokadu – dodao je Nikšić.

Lideri Narodnog evropskog saveza (NES) i Stranke za BiH Nermin Ogrešević i Semir Efendić nakon sastanka su kazali da izlaze iz koalicije o formiranju vlasti na državnom nivou.Ranije su Ogrešević i Efendić najavili moguće napuštanje koalicije zbog retorike Dodika kao i nedavnog usvajanja Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti u RS kojeg je Ustavni sud BiH stavio van snage 22. septembra.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision