Nedjelja, 21. Aprila 2019.
Unsko-sanski kanton 13° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Aprila. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Dodik: Bez vojske na granici sa Srbijom

“Granica prema Srbiji ne može da bude zatvorena, ona za nas i ne postoji, to može da bude neka administrativna linija i ništa više”, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u intervjuu za Radio-televiziju Srbije (RTS).

“Bilo je na Predsjedništvu zahtjeva da se stavi vojska na granicu, navodno da se prepriječi ulaz migranata, što sam, odbio. Odbijam i da dođe Fronteks i bilo ko na granicu prema Srbiji, to je za mene neprihvatljivo. Dok ja sjedim u Predsjedništvu, takve odluke se neće desiti”, rekao je Dodik za RTS.

Dodik je poručio da takozvano balkansko pitanje ne može biti riješeno, ukoliko su Srbi dezintegrisani.

“Ja bih zaključio da mnogi smatraju da je to neka vrsta realnosti. Ne možete vi riješiti balkansko pitanje, a držati dezintegrisane Srbe i ne dozvoliti im ista prava koja ste samo malo prije dozvolili Hrvatima, da imaju svoju državu”, rekao je Dodik za RTS.

Ocijenio je kako je jučerašnji skup “Budućnost Srbije”, koji je održan u Beogradu, bio manifestacija jedinstva i da je na njemu bilo mnogo ljudi iz Republike Srpske, Crne Gore, sa Kosova, iz Hrvatske.

“Beograd je za nas, Srbe u Republici Srpskoj, naše centralno mjesto, naš reprezentant u svakom pogledu. To što neko želi u Sarajevu da mi budemo privučeni ili privrženi Sarajevu je imaginacija koja traje kroz vijekove”, rekao je Dodik.

On je podsjetio na “podjele” Srba na “bosanske, hrvatske, kosovske”, naglasivši da je u suštini riječ o jednom narodu koji ima veoma jak identitet.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision