Thursday, 8. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Jula. 2017. Bosna i Hercegovina
DNPSBiH: Na dnevnom redu prijedlog Kluba Hrvata o izmjenama Izbornog zakona

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas će se izjasniti o prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH koji je u parlamentarnu proceduru uputio Klub Hrvata.

“Mi smo danas dobili na pisarnicu Parlamentarne skupštine BiH odluku Ustavnog suda BiH i time su ispunjeni uvjeti da na sjednici Doma naroda bude stavljen na dnevni red prijedlog Kluba Hrvata. O tome ćemo ćemo se izjašnjavati”, rekao je novinarima predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac.

On je istakao da je teško predvidjeti ishod glasanja, ali da će Klub Bošnjaka glasati protiv, zbog ranije navedenih razloga.

“Ukoliko Dom naroda usvoji takav prijedlog, ići će na Predstavnički dom. Moja procjena je da je moguće da prijedlog usvoji Dom naroda, ali teško Predstavnički dom zbog poznatog raspoloženja stranaka u tom domu”, pojasnio je Genjac.

Prema njegovim riječima, nakon što bude poznata sudbina hrvatskog prijedloga, odnosno ukoliko ne bude usvojen, SDA će dostaviti u parlamentarnu proceduru prijedlog zakona koji je sačinila njena grupa eksperata.

Ustavni sud BiH utvrdio je na sjednici 6. jula da hrvatskim prijedlogom nije povrijeđen vitalni interes bošnjačkog naroda u BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision