Wednesday, 21. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Januara. 2024. Region
Đuričković: “Ukoliko se MVP ne izvini kolegama iz BiH, to bi bila potvrda promjene vanjske politike Crne Gore”

Međunarodni sekretar Socijaldemokrata Miloš Đuričković upitao je da li Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore planira uputiti izvinjenje Bosni i Hercegovini zbgo prisustva crnogorskih poslanika i javnih funkcionera na proslavi neustavnog dana RS.

– Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je odluku da je proslava 9. jan kao dana RS neustavna. Proslavi neustavnog dana RS, prisustvovali su poslanici i lokalni funkcioneri iz Crne Gore. Predsjednik Skupštine Crne Gore, kako kaže, nije u prilici da prisustvuje proslavi zbog porodične slave ali bi rado otišao. Prisustvo poslanika i javnih funkcionera iz Crne Gore, uz opravdano odsustvo predsjednika Skupštine je akt nepoštovanja odluka Ustavnog suda BiH i akt nepoštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. Da li možemo dobiti odgovor od Ministartsva vanjskih poslova Crne Gore, planira li da uputi izvinjenje Ministastvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zbog prisustva poslanika i javnih funkcionera iz Crne Gore proslavi neustavnog Dana RS, naročito jer je riječ o ljudima koji su konstituenti vlasti u Crnoj Gori – naveo je Đuričković u saopćenju.

Kako navodi, izostanak javnog izvinjenja bio bi “potvrda promjene vanjske politike” Crne Gore i promjena zvanične politike Podgorice ka Sarajevu.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision