Monday, 4. December 2023.
Unsko-sanski kanton -1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Januara. 2023. Bosna i Hercegovina
Deset uhapšenih zbog napada na osobe iz Beograda na Ilidži

Deset osoba je uhapšeno zbog napada na grupu građana iz Beograda na Međunarodnom dječijem sportskom turniru na Ilidži.

Prilikom napada, jedna osoba je zadobila povrede nanijete nožem, ali je trenutno zdravstveno stanje povrijeđenog stabilno. Inače, prije napada desio se i incident gdje su djeca koja su učestvovala na turniru tokom utakmice pjevala nacionalističke pjesme. Taj incident odvojen je od napada, a ekipa iz Hrvatske koja je pjevala sporne i uvredljive pjesme je diskvalifikovana. Uprkos incidentu Međunarodni turnir u Sarajevu je nastavljen.

Na međunarodni sportski turnir, koji je trebao predstavljati sliku prijateljstva i dječije graje, bačena je sjena zbog incidenta. Napadnuta je grupa Beograđana, a jedna osoba je povrijeđena. Brzom reakcijom sarajevske policije osumnjičeni su uhapšeni. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uputili su riječi osude. Naglašavaju da ovakvi incidenti nisu primjereni glavnom gradu Bosne i Hercegovine te da jedan izolovani incident ne može pokvariti pravu sliku Sarajeva.

No, napad nije jedini incident koji je bacio mrlju na sportsku igru i druženje. Naime, djeca iz Hrvatske koja su učestvovala na turniru tokom utakmice pjevala su nacionalističke pjesme. Ni ovaj incident nije prošao bez sankcija.

Iako i dalje pod utiskom, roditelji djece iz Beograda odlučili su ostati jer tvrde da su fudbal, navijanje i dobra atmosfera prevagnuli, prije svega, zbog djece, koja to zaslužuju.

“Taj incident nije trebao da se desi jer djeca ispaštaju, sve gledaju, a mi kao roditelji treba da im pokažemo u kom smjeru da idu nakon utakmice, da se pozdrave. OK, izgubi se, bude suza, ali sve je to sastavni dio fudbala”, priča Predrag Ristić, roditelj dječaka iz Beograda.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision