Monday, 5. December 2022.
Unsko-sanski kanton 5° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Novembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Demokratska fronta 15. novembra odlučuje o koaliranju na federalnom i državnom nivou

Predsjedništvo Demokratske fronte (DF) će na sjednici zakazanoj za 15. novembar odlučivati o državnom i federalnom nivou vlasti te potencijalnim koalicijama.

Vlatko Glavaš, zastupnik u Predstavničkom domu BiH komentirajući postizborne koalicije je rekao kako je DF iz medija saznao da HDZ ne želi sa njima pregovarati.

“Svi koji razmišljaju kao ja, i koji su za građansku BiH imat će podršku Demokratske fronte”, kazao je i dodao kako će kantonalne skupštine DF-a same odlučivati o učešću u vlasti u određenim kantonima.

“Što se tiče federalnog i državnog nivoa na sjednici predsjedništva ove stranke 15. novembra, predsjedništvo DF-a će se odrediti”, kazao je Glavaš za TV Sarajevo.

Podsjećamo, predstavnici stanaka Trojke koji predstavljaju Osmorku pozvali su DF na zajedničko djelovanje na svim nivoima vlasti u BiH nakon što je osam stranaka potpisalo koalicioni sporazum koji j e osnov pregovora za formiranje vlasti.

Potpredsjednik Naroda i pravde Denis Zvizdić kazao je ranije kako je DF-u uspućen korektan poziv da budu dio opozicionog bloka, ali da ne treba nikoga specijalno moliti te da DF može odlučiti i da bude dio vlasti sa SDA.

Milan Dunović (DF), potpredsjednik FBiH ranije je kazao da se predsjedništvo stranke nije sastajalo budući da su čekali potvrdu rezultata izbora i zato što je član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio apelaciju Ustavnom sudu BiH o posljednjim nametnutim amandmanima na Ustav FBiH i Izborni zakon.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision