Wednesday, 16. June 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Marta. 2021. Bosna i Hercegovina
Demant ZZJZFBiH: Nismo dobili potrebnu dokumentaciju od veletrgovaca za nabavku vakcina

Zavod za javno zdravstvo FBiH napominje da nisu dobili potrebnu dokumentaciju od veletrgovaca MGM Farm Kakanj i Krajinagroup, čime se još uvijek nisu stekli uslovi za potpisivanje ugovora sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH o nabavci vakcina.

Zavoid za javno zdravstvo FBiH poslao je demant “netačnih informacija koje su se pojavile u javnosti, a u kojima se navodi da Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH na čelu s prim.dr Davorom Peharom ne želi potpisati ugovore za nabavku vakcina za potrebe Federacije BiH, kao i da je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH taj koji je trebao odabrati veletrgovca koji će nabaviti vakcine”.

Konačnu odluku, ipak, firma MGM Farm donijet će do ponedjeljka. Upravo tada ističe i rok koji je Vlada FBiH postavila Davoru Peharu, direktoru Zavoda za javno zdravstvio FBiH koji u petak nije želio potpisati ugovore o nabavci 350 hiljada vakcina.
– Ne želim ići u zatvor, kazao je Pehar prije nego je otišao u izolaciju zbog kontakta sa osobom pozitivnom na koronavirus.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision