Sunday, 26. May 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
Delegacija EU : Sloboda izražavanja i medija – temeljni principi i vrijednosti svake zemlje s perspektivom članstva u EU

Napadi na novinare Aleksandra Trifunovića i Nikolu Moraču, nedugo nakon što su iznijeli kritike o kriminalizaciji klevete u Republici Srpskoj, su izuzetno zabrinjavajući. Ovi napadi predstavljaju još jedan primjer teških uslova u kojima rade novinari u Bosni i Hercegovini i neprijateljskog okruženja koje postoji za slobodu medija u zemlji, saopšteno je iz Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.
 
“Ured EU u BiH od vlasti RS očekuje brze institucionalne i pravosudne mjere. Također očekujemo od vlasti RS da provedu mjere za jačanje slobode medija i sprečavanje sličnih incidenata u budućnosti. Nadalje, od najviših zvaničnika RS-a očekujemo da se suzdrže od neprimjerenih komentara koji doprinose stvaranju okruženja straha za novinare.
 
Sloboda izražavanja i medija su temeljni principi i vrijednosti koje se očekuju od svake zemlje s perspektivom članstva u EU. U svakom demokratskom društvu, novinari moraju biti u mogućnosti da obavljaju svoj važan posao bez straha ili zastrašivanja”, poručili su iz Ureda EU u BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision