Saturday, 13. July 2024.
Unsko-sanski kanton 19° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Juna. 2024. Bosna i Hercegovina
Delegacija Državnog zbora Slovenije najavila nastavak podrške evropskom putu BiH

Delegacija Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije koja boravi u službenoj posjeti BiH danas je najavila nastavak podrške evropskom putu naše zemlje.

Predsjedavajući slovenskog Odbora Predrag Baković izjavio je nakon sastanka s članovima Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da su vrlo zahvalni našoj zemlji na podršci kandidaturi Slovenije za članicu Vijeća sigurnosti UN-a, i pogotovo za svu pomoć pruženu nakon prošlogodišnjih poplava u Sloveniji.

Istakao je da je u zajedničkom interesu da se BiH što prije nađe na putu za EU i najavio još aktivniji angažman Slovenije u narednim koracima naše zemlje u evropskom integracijama.

– Pred vašom zemljom je sada puno zadataka a Slovenija je spremna da pomogne prenosom iskustva i podrškom u Evropskom parlamentu i drugim institucijama EU – poručio je Baković.

Zamjenica predsjedavajućeg Komisije za vanjske poslove Sabina Ćudić zahvalila je na vrlo energičnoj podršci Slovenije evropskom putu BiH i naglasila da je poražavajući podatak da su bh. parlamentarci zadnji put posjetili Sloveniju prije više od 20 godina.

– Želimo to promijeniti i biti aktivni sagovornici s kolegama iz Slovenije koje nam itekako mogu pomoći u kreiranju načina na koji bh. parlamentarci trebaju učestvovati u procesu evropskih integracija – rekla je Ćudić.

Delegacija iz Slovenije danas će se susresti i sa članovima Zajedničke komisije za evropske integracije te članovima Grupe prijateljstva za susjedne zemlje.  

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision