Sunday, 29. January 2023.
Unsko-sanski kanton 2° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Januara. 2023. Bosna i Hercegovina
Defile povodom 9. januara će svake godine biti održan u drugom gradu, oglasio se i MUP RS-a

U Republici Srpskoj polako se privode kraju pripreme za obilježavanje neustavnog Dana RS-a koji se obilježava 9. januara.

Ove godine će se prvi put umjesto u Banjoj Luci, centralna svečanost proslave dana Republike Srpske održati u Istočnom Sarajevu.

Dan ranije, 8. januara, u gradu na Vrbasu će biti održana svečana akademija povodom ovog praznika u ovom entitetu.

Organizaciju ovog događaja najavio je ministar MUP-a RS, Siniša Karan koji je rekao da će ove godine organizacija biti na još većem nivou.

“Ono što je novina jeste da će se svečani defile MUP-a ove godine održati u Istočnom Sarajevu, što je za nas sa aspekta bezbjednosti i organizacije jedan novi izazov”, naveo je Karan.

On je dodao kako ne sumnja da će i ove godine svečani defile “ispuniti očekivanja” i pozvao građane koji su u mogućnosti da prisustvuju svečanom defileu u Istočnom Sarajevu i “da zajedno sa pripadnicima MUP-a mirno i dostojanstveno proslave dan RS-a”.

“Svečani defile i svake naredne godine bit će u drugom gradu, čime će se dan RS-a pokazati kao integrativni praznik koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku”, izjavio je predsjednik ovog bh. entiteta Milorad Dodik.

Podsjetimo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je na sjednici 26. novembra 2015. godine, 9. januar proglasio neustavnim danom RS-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision