Thursday, 20. January 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Maja. 2014. USK, Vijest dana
Danas u Cazinu druga po redu Parada maturanata

Danas u Cazinu će biti održana druga po redu Parada maturanata, jedinstvena manifestacija na ovim prostorima, koja plijeni pažnju brojnih Cazinjana. Okupljanje 722 maturanta iz četiri cazinske srednje škole zakazano je u 16 sati na „Trgu Alije Izetbegovića“ u centru Cazina, odakle će vesela maturantska povorka predvođena maskotom – sovom, kao simbolom mudrosti, proći kroz grad do „Trga Zlatnih ljiljana“.

Tu će ih dočekati općinski načelnik i vijećnici Općinskog vijeća Cazin, koji će ih počastiti hranom s roštilja i osvježavajućim napitcima. Oni će za ovu priliku biti zaduženi za posluživanje i opsluživanje roštilja, a svu logistiku obezbijedili su upravo vijećnici svojim ličnim sredstvima.

Općina Cazin pripremila je majice za uspomenu maturantima i pobrinula se za muzički dio programa, tako da će biti veselo. Ovaj ispraćaj cazinskih maturanata zbog svoje originalnosti i jedinstvenosti, privlači veliku pažnju javnosti, jer se radi o lijepoj manifestaciji, koja će postati tradicionalna.

Pokrovitelj ove, druge po redu manifestacije zajedničkog ispraćaja maturanata, je općina Cazin uz aktivno učešće općinskih vijećnika.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision