Friday, 23. February 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Januara. 2024. Bosna i Hercegovina
Danas sjednica Vijeća ministara BiH, u najavljenom dnevnom redu 41 tačka

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine najavljena je za danas sa početkom u 10 sati, a dnevnim redom planirano je razmatranje 41 tačke.

Tako je, među ostalim, planirano razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, predlagača Ministarstva pravde BiH, kao i Nacrta sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Italije o uzajamnom priznavanju u oblasti zamjene vozačkih dozvola čiji predlagač je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH predlagač je Prijedloga odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Nadzornog tijela nad primjenom Pravilnika o načinu kontrole cijena, oblikovanja cijena lijekova i izvještavanja o cijenama lijekova u Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Dnevnim redom sjednice Vijeća ministara BiH predviđen je i Prijedlog odluke o imenovanju članova Savjetodavnog tijela za praćenje učešća Bosne i Hercegovine na Venecijanskom bijenalu, predlagača Ministarstva civilnih poslova BiH, kao i Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za registraciju oznaka porijekla, oznaka geografskog porijekla i dodjelu oznaka garantirano tradicionalnog specijaliteta prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini predlagača Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH trebalo bi, među ostalim, da razmatra i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine, predlagača Komisije za saradnju sa NATO-om BiH, te Informaciju o provođenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision