Tuesday, 9. August 2022.
Unsko-sanski kanton 24° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Maja. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana
Danas otvaranje ponuda za štampanje glasačkih listića za izbore u BiH

U 14 sati ističe rok za dostavu ponuda s ponudom za štampanje glasačkih listića za opće iz bore u BiH, a odmah nakon tog roka koverte sa ponudama bit će i otvorene. Više od 17 subjekata uzelo je tendersku dokumentaciju i neke ponude su stigle već ranije.

Bit će jasno koliko se firmi projavilo, koliki su iznosi koje će država morala platiti za listiće, te da li ima zainteresiranih, odnosno prijavljenih domaćih firmi koje žele i ispunjavaju sve potrebne uvjete za štampanje glasačkog materijala.

U slučaju da neka domaća firma dobije posao, Centralna izborna komisija mora osigurati kontrolu uvoza papira neophodnog za štampanje glasačkih listića koji bi se trebao tretirati kao vrijednosne papire i spriječiti zloupotrebu i krađu glasačkih listića, odnosno osigurati uništavanje uništenog škarta pri štampi. Na prethodnim izborima mnoge stranke su tražile kontrolu štampanja glasačkih listića i žalile se na netransparentnost. Čak je predlagano da budu formirane i posebne komisije koje bi se o tome brinule.

Neki tenderi su već završeni, kao npr. tender za nabavku sitnog inventara i informatičke opreme, ali to su sve manji novčani iznosi. Štampanje glasačkih listića, uz plaćanje članova biračkih odbora, najveće su stavke u izbornom budžetu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision