Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Decembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
Danas odluka: Hoće li preživjeti savezništvo SDA – DF?

Danas bi trebalo da budu organizirani razgovori predsjednika Demokratske fronte (DF) Željka Komšića i potpredsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića o mogućnosti daljnje saradnje ove dvije stranke nakon što je DF prekinula razgovore sa SDA zbog nelegalnog zapošljavanja kadrova ove stranke. “DF i SDA su, između ostalog, dogovorile da bude zamrznuto zapošljavanje u Kantonu Sarajevo (KS), te ponište konkursi koji su raspisani od 12. oktobra kada su završeni izbori, kao i da se v.d. premijeru KS Muhamedu Kozadri naloži da on to realizira na kantonalnoj Vladi”, kazao je generalni sekretar DF-a Sifet Podžić.

On je pojasnio da je protivno tom dogovoru Vlada KS donijela drugačiji zaključak, uz ocjenu da će biti poništeni konkursi koje je raspisao neki drugi subjekt, a ne Vlada KS.

“Međutim, u državnoj službi KS sve i jedan konkurs mora raspisati Vlada KS. Nažalost, nakon našeg izlaska u medije o dešavanjima u ovom kantonu dobili smo masu prijava i e-mailova da se isto radi i u drugim kantonima, ali i na nivou Federacije BiH, te čak i države. Stoga smo bili prinuđeni da ovo uradimo, čak i po cijeni da završimo s našim partnerstvom”, podvukao je Podžić.

Generalni sekretar SDA Amir Zukić istaknuo je da su DF-u poslana neka pojašnjenja u vezi kompletne situacije, ali da ona, očigledno, nisu bila dovoljna.

“Kroz razgovore Izetbegovića i Komšića očekujem da će sve nejasnoće biti riješene. U ovome ne vidim ništa previše dramatično. S kolegama iz DF-a dosad smo imali dosta dobre odnose, ali i krizne situacije koje smo uspješno riješili”, naglasio je Zukić.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision