Thursday, 20. January 2022.
Unsko-sanski kanton 5° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Decembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Danas nastavak sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

Predsjedavajući Tomislav Martinović sazvao je za danas nastavak 15. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine čiji prvi dio je održan 9. decembra.

Jedna od preostalih tačaka dnevnog reda ove sjednice je Prijedlog odluke o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke (EIB) za realizaciju Projekta Gradski prijevoz u Sarajevu.

U prvom dijelu sjednice, Dom naroda primio je k znanju Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine broj AP – 2985/19 od 8.7.2021. godine, kao i informacije o epidemiološkoj situaciji COVID – 19 u Federaciji BiH.

Većinskom odlukom delegata, prihvaćeni su Prijedlog zakona o dopuni Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacionih objekata (predlagač Stipan Šarac, delegat u Domu naroda), Prijedog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji BiH, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije.

Prihvaćen je također Nacrt zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u Federaciji BiH, nakon čega je sjednica 9. decembra prekinuta i rečeno da će datum nastavka biti poznat naknadno.

U međuvremenu je nastavak zakazan za danas s početkom u 13.30 sati.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision