Utorak, 6. Avgusta 2019.
Unsko-sanski kanton 18° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Avgusta. 2019. Izdvojeno, USK
Danas je Dan Grada Cazina

Danas je grad Cazin osvanuo u svečarskom odjelu .. Ovih dana u Cazinu je održan  niz manifestacija s kojima se obilježava 6. august – Dan Grada Cazina. 6. august je poseban za sve Cazinjane i Cazinjanke koji iskreno vole svoj grad, živjeli u njemu ili daleko od njega.

U Mjesnoj zajednici Tržačka Raštela sa početkom od 16 sati održaće se  tradicionalna manifestacije „Pečat slobodi“ u znak sjećanja na dvadest i četvrtu godišnjicu  deblokade tadašnjeg Bihaćkog okruga ..

Program se nastavlja na platou Kulturnog centra u Cazinu gdje će od 18 sati nastupiti kulturno- umjetnička društva Hasan Mujezinović, Stijena, Ostrožac- Kula i Liskovac. Od 19 sata najmlađi i najstariji cazinski sportaši prezentiraju svoje uspjehe, promoviraju aktivan i zdrav život, a predstaviće se više od 25 sportskih klubova i udruženja. Na platou ispred stare cazinske Gimnazije od 21 sat nastupaju Dalal Midhat i Armin Muzaferija.

Iako u Cazinu treba još puno toga uraditi, doraditi, izgraditi, s pravom se može reći da je posljednjih godina iz jedne male općine u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine “iznikao” pravi krajiški, bosanski Grad Cazin koji se često spomene kao pozitivna i lijepa priča izvan granica naše države.

Cazin vam je priča za sebe, na razmeđu puteva, uvijek u borbi za bolje sutra. Neće vam otkriti svoje tajne dok ne prošetate njegovim ulicama, kako onim modernijim, uređenijim, tako i onim skrivenijim, starijim, zapuštenijim, kojima se polahko vraća stari sjaj. Upoznajte njegove vrline i mane,  pogledajte te ljude  koji će vas iznenaditi svojom gostoljubivošću i nasmijati svojim prepoznatljivim humorom.

Cazinjani su uz Kladuščane  posebna priča. Inatljivi, pravi ljuti Krajišnici, gostoprimljivi, otvoreni, veseli, miroljubivi. Osim kad treba braniti svoje. Vole pojesti, popiti i vole sport. Vole umjetnost, tradiciju, kulturu. Na priče o njihovoj humanosti ne treba trošiti riječi… I zato neka je sretan dan grada Cazina.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision