Wednesday, 24. July 2024.
Unsko-sanski kanton 28° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Aprila. 2024. Bosna i Hercegovina
Dačić tvrdi da će UN održati vanrednu sjednicu o Srebrenici na kojoj će govoriti Željka Cvijanović

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je danas da se očekuje vanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a o Bosni i Hercegovini te da će najvjerovatnije biti održana 30. aprila.

On je kazao kako je zahtjev za održavanjem ove sjednice podnijela Rusija, ali navodi kako još nije postignut definitivni dogovor da se ona zaista i održi. Naime, Rusija je i ranije podnosila zahtjev za održavanjem sjednice UN-a, tada o NATO bombardovanju Srbije, ali nije bilo kvoruma.

Dačić je obavijestio javnost kako je Slovenija osporavala održavanje te sjednice, a da je Malta tražila zatvorenu sjednicu. Također, navodi da bi na put vanrednoj sjednici moglo stati to što se u maju očekuje redovna sjednica o genocidu u Srebrenici.

Bez obzira na to, on kaže kako će vjerovatno datum održavanja sjednice biti 30. april i da će se na njoj online obratiti članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović te neko iz bošnjačkog korpusa.

On tvrdi da je Srbija uspjela izvojevati u UN-u da se o temi usvajanja rezolucije o Srebrenici ipak još jednom promisli i da će ta sjednica biti održana 17. maja.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision