Srijeda, 20. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 8° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Novembra. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Crnadak: Staviti na uvid Program reformi

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak zatražio je danas da se stavi na uvid javnosti dokument Program reformi koji je juče usvojen u Predsedništvu BiH.

„Za ozbiljnost i kredibilitet institucija Bosne i Hercegovine i svih njenih građana važno je da se što pre, već narednih sati, javno objavi ta dokument“, rekao je Crnadak, prenosi Klix.

On je kazao da se iskreno nada da Predsedništvo BiH neće ići, u kako kaže, takvu ludost, da traži od Ministarstva spoljnih poslova BiH da tako važan dokument, koji na različite načine utiče na život građana u ovoj zemlji, uputi u sedište u NATO-a, pre nego što potpuni uvid u njegov sadržaj dobije javnost cele BiH.

„Očigledno je iz izjava koje smo imali priliku da vidimo i čujemo, da je ovo aktivacija Akcionog plana za članstvo BiH i da je ovde došlo do potpunog zaokreta što se tiče pozicije Milorada Dodika, jer se nigde ne spominje da je sastvani deo materijala koji će biti prosleđen u Brisel i rezolucija Narodne skupštine RS-a o vojnoj neustralnosti tog entiteta“, rekao je Crnadak.

Prema njegovim rečima, zvaničnici RS-a o tom dokumentu moraju da upoznaju parlamentarce, na sednici entitetskog parlamenta, 26. decembra.

„To je obaveza Dodika, kao i predsednice RS, predsednika parlamenta, da to omoguće kako bi poslanici videli šta piše u Programu reformi“, rekao je Crnadak.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision