Thursday, 20. January 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Maja. 2014. Region, Vijesti
Crna Gora uoči lokalnih izbora

PODGORICA – Iako je Crna Gora obnovila državnost prije punih osam godina, vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) se u susret lokalnim izborima u Podgorici trudi da naglasak vrati na predreferendumsko pitanje – ko je za, a ko protiv države.
Lokalni izbori u 12 opština i gradova biće održani 25. maja.
Premijer Milo Đukanović je na nedavno održanoj tribini u susret lokalnim izborima u Podgorici kazao da su oni presudni za očuvanje Crne Gore, jer bi pobjeda opozicije u glavnom gradu mogla izazvati destabilizaciju države.
Đukanović se ovog puta pored opozicije osvrnuo i na Socijaldemokratsku partiju (SDP), manje članice vladajuće koalicije na državnom nivou, koji je optužio za “politički nemoral”, naovodeći kako opozicioni Demokratski front namjerava da listi okupljenoj oko SDP-a u glavnom gradu, gde ja ta partije u opoziciji, nakon izbora pokloni glasove i “korumpira” je da izazove nestabilnost državne vlasti.
Univerzitetski profesor i bivši lider SDP-a Ilija Vujošević izjavio je za Rado slobodna Evropa da se ponavlja stara matrica. “Uz izbore u izbore ništa novo. U pitanju je populistička strategija koja uvjek poteže ugroženost države i nacije. Sjetimo se da je uostalom Đukanović i došao na vlast na talasu takve zapaljive strategije i nastoji da na njoj što je duže moguće i očuva vlast. Inače, niko nije dostojan da državu i njenu sudbinu doživljava kao štit radi diskreditacije političkih protivnika ako za to nema čvrste dokaze da prozvani zaista radi protiv države. Ako je tako i ako ima dokaze zašto onda državu ne štiti legalnim državnim institutima? Još jedno pitanje za gospodina Đukanovića je zašto u proteklih 25, a naročito u proteklih osam godina od referenduma nije konsolidovao državu tako da njen opstanak ne može ugroziti njegov odlazak sa vlasti i dolazak bilo koje druge partije?”, smatra Vujošević.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision