Saturday, 25. May 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Marta. 2024. Region
Crna Gora traži rješenje za brzu cestu do granice sa BiH

Monteput je raspisao javni poziv za izradu idejnog rješenja brze saobraćajnice Crnča – Pljevlja – Goražde, dionica Crnča – Pljevlja – granica sa Bosnom i Hercegovinom, dužine oko 93 km, saopštila je ova državna kompanija.

Crnča su mjesto između Berana i Bijelog Polja i bit će jedna od kopči na auto-putu Bar – Boljare, napominje portal Investitor.

Osnovni cilj ovog poziva je razvijanje detaljne tehničke dokumentacije s fokusom na istraživanje i definisanje optimalnog koridora trase brze saobraćajnice Crnča – Pljevlja – Goražde. Izradom Idejnog rješenja želi se precizirati optimalna trasa, stvarajući osnovu za dalje faze projektne dokumentacije i buduću izgradnju ove važne saobraćajnice, precizirali su.

“S obzirom da u prethodnom periodu nije rađena planska i tehnička dokumentacija kojom je je tretiran ovaj putni pravac, potrebno je uraditi Idejno rješenje koje treba da posluži kao osnov za konačno opredjeljenje i definisanje preciznijeg položaja koridora ove brze saobraćajnice u Prijedlogu Prostornog plana Crne Gore do 2040. godine.
U procesu projektovanja naglasak treba staviti na multidisciplinarni pristup, uz razmatranje tehničkih, ekonomskih, prostornih, ekoloških i drugih aspekata, uz poštovanje propisanih uslova i primjenu suvremenih tehničko-tehnoloških metoda”, navodi se u saopštenju.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision