Thursday, 20. January 2022.
Unsko-sanski kanton 1° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Januara. 2022. Region
Crna Gora: Prelazak granice od danas sa EU digitalnom kovid potvrdom

U narednih sedam dana granica Crne Gore može se preći uz ispunjen najmanje jedan od četiri uslova iz EU digitalne kovid potvrde, jedna je od novih mjera crnogorskog Ministarstva zdravlja koje su na snazi  od danas do 19. januara.

Uslovi za prelazak granice su da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcine protiv virusa korona i da od dobijanja posljednje doze nije prošlo duže od šest mjeseci.

Negativan PCR test na kovid ne stariji od 72 sata, negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati, dokaz da je osoba preboljela koronavirus i da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od šest mjeseci od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa.

Ministar zdravlja Crna Gore Jelena Borovinić Bojović izjavila je da je, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, preporučeno da raspust bude produžen za sedam dana, tako da bi školska godina, umjesto 24. januara, počela 31. januara.

“O ovoj mjeri konačnu odluku donijeće Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta. Časovi će trajati pola sata uz obavezno nošenje zaštitnih maski. Ova mjera ostaje na snazi”, rekla je ona.

Novim mjerama omogućava se rad fitnes centrima i teretanama uz EU digitalnu kovid potvrdu i uslov da se za jednu osobu mora obezbijediti prostor od 10 metara kvadratnih.

“Dozvoljene su posjete advokatima i sudskim vještacima u obavljanju službene dužnosti uz posjedovanje EU digitalne kovid potvrde”, kaže Bojovićeva.

Bojovićeva je dodala da ostale mjere ostaju na snazi.

Prema njenim riječima, evidentno je da su mjere koje su bile na snazi pred Novu godinu dale odgovarajuće pozitivne rezultate.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision