Sunday, 3. December 2023.
Unsko-sanski kanton -2° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Novembra. 2023. Region
Crna Gora naredni domaćin samita Brdo-Brioni

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je zvaničnu posjetu Republici Sloveniji sastankom sa predsjednicom države Natašom Pirc Musar na Brdu kod Kranja, gdje je primljen uz najviše državne počasti.

Dvoje zvaničnika su ocijenili da su odnosi Crne Gore i Slovenije odlični i da se baziraju na principima prijateljstva, otvorenosti i međusobne podrške.

“Naše odnose karakteriše historijska bliskost i iskreno prijateljstvo građana dvije države koji su, ne tako davno, bili dio iste zemlje, stare Jugoslavije i do danas zadržali osjećaj bliskosti i povjerenja. Upravo na tim čvrstim osnovama razvijamo konstruktivnu saradnju na svim bilateralnim poljima koja je ojačana savezništvom u okviru NATO-a. Nikada nećemo zaboraviti da je upravo Slovenija prva država koja je otvorila svoju ambasadu u Podgorici, nakon obnove crnogorske državnosti i zahvalni smo na vašem kontinuiranom zalaganju i podršci ostvarivanju crnogorskih vanjskopolitičkih ciljeva”, poručio je crnogorski predsjednik Milatović.

On je zahvalio Sloveniji na afirmisanju evropske perspektive Zapadnog Balkana, koja je, kazao je, jedini garant stabilnosti regiona.

“Sada kada smo kao društvo riješeni da ubrzamo reforme sa ciljem što skorijeg ulaska u Evropsku uniju, važno nam je da Slovenija bude naš glas i promoter, jer bi članstvo Crne Gore bilo pozitivan signal da je proces proširenja živ, i u tom kontekstu dobra poruka ostatku zemalja Zapadnog Balkana i istočne Evrope”, saopštio je predsjednik Milatović.

Crna Gora je na prijedlog Slovenije dobila saglasnost da organizuje sljedeći samit Brdo- Brioni Procesa u Crnoj Gori.

Istovremeno, dogovoreno je i da Crna Gora sljedeće godine bude domaćin velikog privrednog foruma između ove dvije države.

(Vijesti.ba)

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision