Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Decembra. 2014. Region, Vijesti
Crna Gora – najava masovnih protesta

Crnogorski opozicioni Demokratski front organizovaće poslije Nove godine opštenarodni mirni protest protiv vlasti, najavio je visoki funkcioner ove političke partije Branko Radulović.

Kako pišu podgoričke “Vijesti”, Radulović je izjavio da očekuje da će se na protestu, čiji su cilj slobodni izbori, okupiti između 300 i 400 hiljada ljudi, što će biti jasna poruka aktuelnom režimu da se povuče s vlasti.

“Hoćemo tuču, pravu tuču, demokratsku, crnogorsku, ravnopravnu, hoću da ono što sam 90-tih godina sanjao da pretočimo, hoćemo pravnu državu, održivi razvoj, ja neću Crnu Goru, kao Bugarsku i Rumuniju, ja hoću Crnu Goru koja miriše na NJemačku, Dansku”.

Na pitanje da li DF poziva na ulične proteste sa sukobima, Radulović je odgovorio:

“Ne, ne mi hoćemo ono što je Gandi uradio, mi želimo ono što je napravljeno na Tajlandu, ono što su napravili Poljaci, ali ako ne bude odgovora na mirne proteste, ako će neko da me zabije u tor, što misli Đukanović, sa svojom zabranom okupljanja, sa svojim Veljovićem, onda i mi imamo petlju”.

Radulović kaže da je protiv rumunskog scenarija, ali da ga ne isključuje, jer kaže da će biti teško iskontrolisati toliki broj ljudi.

Cilj je, dodaje jasan doći – do slobodnih izbora.

“Nećemo ulicom da osvojimo vlast, nećemo balvanima, hoćemo prelaznu tehničku vladu, a onda poslije dvije, tri godine izbori na svim nivoima”.

Radulović, koji je i potpredsjednik crnogorske skupštine, je naglasio da ga neće uplašiti premijer Milo Đukanović koji je zabranio okupljanja i poručio da građani, kako je rekao, imaju petlju i za radikalnija rješenja.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision