Thursday, 20. January 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Novembra. 2015. Biznis, Vijesti
Članovi BBI VIP Business Cluba na poslovnim susretima u Tirani

BBI VIP Business Club i United Bank of Albania (UBA) u saradnji sa Acitad, albanskom komorom za međunarodnu trgovinu i razvoj organizirali su trodnevne poslovne susrete u Tirani.

Predstavnici 12 kompanija iz BiH: Klasa, Avaksa, Bosnalijeka, Brajlovića, Energoinvesta, Alba Uniproma i Bosneta iz Sarajeva, te EZ iz Busovače, Bios iz Visokog, Stelt-Trade iz Banjaluke, Bimal i Agrana Studen iz Brčkog, susreli su se danas sa predstavnicima 30 albanskih kompanija u Tirani i razgovarali o mogućnostima i načinu uspostavljanja poslovne saradnje.

Dolazak bh. kompanija dočekan je s velikim interesom poslovne zajednice Albanije. Naime, iz BiH u Tiranu stigle su velike i uspješni firme čiji su ukupni godišnji prihodi preko 385 miliona eura, a ukupna poslovna aktiva preko 470 miliona eura.

“Saradnja sa privrednicima iz Albanije od izuzetne je važnosti za naše kompanije. Albanija bi mogla uskoro postati strateško tržište za izvoz bh. proizvoda. Dolazak bh. kompanija izazvao je veliki interes poslovne zajednice u Albaniji za proizvodima iz naše zamlje“, izjavila je Edina Hasečić iz Corporatea BBI banke.

Osim ovih poslovnih susreta, bosanskohercegovački biznismeni će prisustvovati otvaranju međunarodnog sajma u Tirani, te posjetiti izložbene paviljone i izlagače.

Inače, vanjskotrgovinska razmjena sa Albanijom je mala, izvoze se uglavnom proizvodi od metala, drveta i mineralnih ulja, u ukupnoj vrijednosti oko 50 miliona KM, a izvoz ima blagi rast.

Uvoze se uglavnom sirova koža te poljoprivredni proizvodi, a ukupna vrijednost uvoza je oko sedam miliona KM, te blago raste.

Ovim se nastavljaju uspješne aktivnosti BBI VIP Business Cluba koje su usmjerene ka unapređenju poslovnih mogućnosti članova i klijenata BBI banke.

ZADNJE VIJESTI IZ Biznis Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision