Thursday, 1. June 2023.
Unsko-sanski kanton 16° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
CIKBiH pripremio publikaciju posvećenu analizi nevažećih glasačkih listića

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) pripremila je publikaciju pod nazivom „Analiza nevažećih glasačkih listića – Opći izbori 2022. godine“.

CIKBiH je tu publikaciju pripremio s ciljem da javnost u Bosni i Hercegovini stekne detaljniji uvid u problematiku koja je stručno i naučno neistražena i da doprinese daljem i sveobuhvatnijem istraživanju fenomena nevažećih glasačkih listića, odnosno da se pokuša odgovoriti na pitanje – zašto glasači u glasačku kutiju ubacuju nepopunjene (prazne) glasačke listiće i/ili listiće koji su nepropisno označeni ili namjerno učinjeni nevažećim  zbog čega neće biti brojani niti će uticati na konačne rezultate izbora.

Ovo specijalno izdanje Centralna izborna komisija BiH je fokusirala na nevažeće glasačke listiće i prezentira ga u okviru edicije „Izborno pravo u praksi – Opći izbori 2022. godine“.

Centralna izborna komisija BiH vjeruje da će ova publikacija poslužiti političkim analitičarima, pravnicima, izbornim i svim drugim stakeholderima koji učestvuju u izbornom procesu kao izvor korisnih podataka iz službenih evidencija kojima raspolaže Centralna izborna komisija BiH, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Publikacija „Analiza nevažećih glasačkih listića – Opći izbori 2022. godine“ dostupna je javnosti na ovom linku.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision