Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Decembra. 2022. Bosna i Hercegovina
CIK Bosne i Hercegovine o izboru delegata iz tri kantona za federalni Dom naroda

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine usvojila je Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Posavskog kantona, prema kojoj su mandati dodijeljeni Mehmedu Memiševiću iz reda Bošnjaka, Iliji Iliću iz reda Hrvata, te Svetlani Kamenjaš iz reda Srba.

Imajući u vidu da Skupština Posavskog kantona nema izabranih poslanika iz reda ostalih, jedan mandat iz reda ostalih biće izvršen u skladu sa članom 10.16 Izbornog zakona BiH, odlučio je CIK.

Na današnjoj sjednici razmotreni su i izvještaji o sprovedenim posrednim izborima za Dom naroda Parlamenta FBiH iz Hercegovačko-neretvanskog i Srednjobosanskog kantona.

Zbog identičnih količnika biće izvršeno žrijebanje – za dodjelu petog mandata iz reda hrvatskog naroda iz Hercegovačko-neretvanskog kantona žrijebaće se dvije kandidatske liste, dok će se za dodjelu dva mandata iz reda srpskog naroda žrijebati tri kandidatske liste.

Žrijebanje će biti izvršeno i za dodjelu trećeg i četvrtog mandata iz reda hrvatskog naroda iz Srednjobosanskog kantona, pri čemu će se žrijebati tri kandidatske liste.

CIK će rezultate posrednih izbora iz Hercegovačko-neretvanskog i Srednjobosanskog kantona za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH utvrditi nakon sprovedenog žrijebanja, saopšteno je iz Komisije.
 

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision