Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton -1° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Augusta. 2022. USK
Cestovni projekti u Bihaću i Cazinu stali zbog dokumentacije

U Bihaću je održan radni sastanak predstavnika Vlade Unsko-sanskog kantona sa direktorom Cesta Federacije Ljubom Pravdićem i savjetnikom federalnog premijera Dedom Pjanićem. Nastavak radova na dva cestovna projekta u Bihaću i jednom u Cazinu se očekuje uskoro. Problem je nastao kod izdavanja građevinskih dozvola za koje je potrebno da investitor dostavi dokumentaciju.

Ministar građenja, prostornog uređenja i okoliša USK-a Adnan Alagić zadovoljan je održanim sastankom – razgovaralo se o tehničkim detaljima kako da ovi procesi budu ubrzani: „Naravno da ne mogu niti ja niti Vlada biti zadovoljni dinamikom dosadašnjih radova. Ono što građani žele – nije na terenu izvršeno. Mi to moramo objašnjavati građanima. Zbog čega se na terenu ne radi? Građane ne interesuje papirologija i birokratija. I ne treba. Zašto se ne radi? Ne radi se jer nema dokumentacije“.
Jedan od projekata čija bi realizacija uskoro trebala početi u fazama je put u bihaćkom naselju Mali Lug koji preko Čavkića i Srbljana izlazi na cestu prema Bosanskoj Krupi.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision