Saturday, 25. June 2022.
Unsko-sanski kanton 25° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Oktobra. 2014. USK, Vijest dana
Centralno klanjanje bajram-namaza za USK održano u Bihaću

Centralno klanjanje bajram-namaza za područje Unsko-sanskog kantona održano je jutros u prepunoj bihaćkoj Gradskoj džamiji, koja bila premala da primi sve vjernike, pa su neki klanjanli i ispred, u dvorištu.

Klanjanje za oko 2.000 vjernika predvodio je i bajram-namaz imamio, te bajramsku hutbu održao, bihaćki muftija, Hasan ef. Makić. Govoreći o klanju kurbana podsjetio je na spremnost Ibrahima, a.s., da žrtvuje ono što najviše voli, sina Ismaila, kao i spremnost Ismaila, a.s., da žrtvuje najviše što ima – život.

Po njegovim riječima, ovim ibadetom postiže se ispunjavanje onog što je određeno po vjeri, zatim briga prema onima koji su siromašni, ali i učvršćivanje odnosa unutar rodbinskih i prijateljskih krugova.

– Dok koljemo kurbane, dok dijelimo kurbansko meso, dok se međusobno posjećujemo, treba da smo stalno svjesni te činjenice i svjesni značaja porodice, kao sigurne ćelije očuvanja jednog zdravog i moralnog društva – istakao je muftija Makić.

Nakon klanjanja bajram-namaza, bihaćki muftija čestitao je svima Kurban-bajram i pozvao ih da svoju sreću zbog ovog velikog blagdana podijele sa rođacima i komšijama.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision