Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton 3° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Oktobra. 2022. Bosna i Hercegovina
Centralna Izborna komisija BiH naredila ponovno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske,OHR podržava odluku CIK-a

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine naredila je otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske na svim redovnim biračkim mjestima u tom bh. entitetu i Brčko Distriktu. Odluka je donesena po službenoj dužnosti i, kako je obrazložio predsjednik Komisije Suad Arnautović, zbog mnoštva pristiglih primjedbi koje se odnose na neregularnosti i matematičke nelogičnosti u izbornom procesu.  Pri donošenju odluke, Komisija je razmotrila brojne pristigle dokaze – videomaterijal i dokumentaciju.Prema podacima CIK-a BiH nakon prebrojane većine glasova aktualni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vodi u utrci za predsjednika entiteta Republike Srpske za oko 30.000 glasova ispred kandidatkinje ujedinjene opozicije Jelene Trivić.

OHR podržao Centralnu izbornu komisiju: Istraga o izbornim prevarama je ključna

Ured visokog predstavnika u BiH (OHR) podržao je Centralnu izbornu komisiju (CIK) nakon što je najavila da će biti ponovljeno brojanje glasova za predsjednika RS-a.  “OHR podržava Centralnu izbornu komisiju BiH u nastavku profesionalnih i objektivnih aktivnosti na utvrđivanju i potvrđivanju izbornih rezultata. Nezavisna istraga navoda o izbornim prevarama je ključna kako bi se osigurao integritet izbornog procesa”, naveli iz OHR-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision