Friday, 12. April 2024.
Unsko-sanski kanton 10° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Aprila. 2024. Bosna i Hercegovina
Čavara prokomentarisao zatvaranje računa u banci zbog američkih sankcija

Visoki predstavnik Kristijan Šmit nametanjem izmjena Izbornog zakona izazvao je konfuziju što će se sigurno odraziti i na dalji rad partnera u vlasti na nivou BiH, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara (HDZ BiH).

Čavara je istakao da je donošenje zakona posao i nadležnost parlamentaraca iako “neko misli da ima pravo da radi šta hoće u BiH.”

– Mi smo krhko područje političkih odnosa uz uticaje onih koji su tu u BiH, a smatraju da imaju sva prava ovog svijeta, bez odgovornosti – rekao je Čavara.

Odgovarajući na tvrdnje da “HDZ ide po mišljenje u Hrvatsku, Čavara je istakao da oni koji to govore treba prvo da kažu gdje oni idu po mišljenje.”

– Mislim da je pozitivno razgovarati sa svima koji žele dobro BiH, a ne stalno optuživati kao da neko napada BiH – rekao je Čavara.

Govoreći o blokadi računa kojom mu je onemogućeno da prima plaću, Čavara je rekao da je od Vijeću ministara i nadležnih ministarstava tražio da riješe problem, jer mu je onemogućeno jedno od osnovnih ljudskih prava, a to je da bude plaćen za svoj rad.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision