Tuesday, 6. December 2022.
Unsko-sanski kanton 5° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Oktobra. 2022. USK
Bužim: Raspisan tender za početak izgradnje Muzeja 505-te Viteške brigade

Općina Bužim raspisala je tender za izgradnju Muzeja 505-te Viteške brigade, a ukupna procijenjena vrijednost pripremnih i zemljanih radova je 716.690,00 KM.

Najbolja brigada Armije R BiH zaslužuje moderan i funkcionalan objekat koji će biti izgrađen iznad Turbeta genarala Izeta Nanića i svih šehida 505-e Viteške brigade i koji će buduće generacije podsjećati na herojsku borbu vitezova u proteklom ratu.

Načelnik općine Mersudin Nanić nije krio zadovoljstvo nakon što su izvršene sve predradnje i raspisan tender za Muzej brigade, te je u izjavi za medije posebno naglasio:-„Prije svega želim se zahvaliti svima onima koji su financijski podržali izgradnju ovog objekta kojeg zaslužuju naši vitezovi ali i svi građani općine Bužim. Predano smo radili na ovom projektu zadnje dvije godine i danas sam sretan zbog činjenice da u ovom projektu nećemo ostati sami već da će kao i do sada viši nivoi vlasti od kantona do Federacije, od općina do gradova i javnih poduzeća  podržati izgradnju  Muzeja 505-e brigade i tako na najbolji način sačuvati sjećanje na našeg generala Izeta Nanića, Bužimske vitezove ali i sve borce Armije R BiH koji su nam podarili slobodu koju danas uživamo“.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision