Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Novembra. 2023. USK
Bužim: Potpisani ugovori za regulaciju korita rijeka Bužimnice i Baštre

U kabinetu općinskog načelnika Bužim Mersudina Nanića u srijedu 29. novembra su potpisana dva ugovora o regulaciji korita rijeka Bužimnice i Baštre sa izvođačem radova „Velić kop“ d.o.o. iz Bosanske Krupe ukupne vrijednosti 64.872,05 KM.

Ugovore su potpisali direktorica poduzeća „Velić kop“ Senada Velić i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Realizacija ovih projekata dio je aktivnosti koje Općina kontinuirano provodi kada je u pitanju rješavanje regulacija korita na području općine Bužim.

Čišćenje korita nije samo proaktivna mjera protiv poplava, već investicija u zaštiti okoliša i sigurnosti zajednice, odnosno mještana koji žive u blizini pomenutih rijeka.

-„Općina Bužim kontinuirano radi na uređenju korita rijeka i riječica na svom području u cilju zaštite stanovništva i materijalnih dobara od poplava. Potpisanim ugovorima izvršiće se uređenje rijeke Bužimnice u Mjesnoj zajednici Varoška Rijeka i rijeke Baštre u Mjesnoj zajednici Čava gdje je proteklih godina redovno dolazilo da izlijevanja vode iz korita i plavnjenja stambenih objekata, putne infrastrukture i poljoprivrednih površina. U narednoj godini nastavljamo s novim dionicama kako bi u potpunosti izvršili regulaciju korita“,- istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision