Tuesday, 6. December 2022.
Unsko-sanski kanton 5° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Novembra. 2022. USK
Bužim: Potpisani ugovori sa udruženjima za realizaciju projekata

U ponedjeljak je u kabinetu Općinskog načelnika Mersudina Nanića upriličeno  potpisivanje ugovora sa neprofitnim organizacijama I udruženjima kojima su dodijeljena sredstva po Javnom pozivu za dodjelu finansijskih sredstava iz Budžeta općine Bužim za 2022. Godinu.

Javni poziv je objavljen 26.10.2022. godine i bio je otvoren osam dana. Po ovom Javnom pozivu izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od  10.000,00 KM za finansiranje najbolje ocijenjenih projekata.  Ovom prilikom su potpisani ugovori sa BZK”Preporod” Bužim, KUD”Sevdah” Bužim, Udruženjem “Amputiraca” I Udruženjem “Distrofičara” općine Bužim kojima su dodijeljena sredstva u iznosu od po 2.000,00 KM.

Nakon potpisivanja ugovora u svom obraćanju prisutnim potpisnicima ugovora zahvalio se na saradnji i na uspješno pripremljenim i prijavljenim projektima Općinski načelnik Mersudin Nanić, te posebno naglasio: -“Čestitam vam na vašem dosadašnjem radu i na kvalitetnim projektima koji će doprinijeti unapređenju kvaliteta života građana i građanki općine Bužim, a prvenstveno članova vaših udruženja koje će i provoditi  planirane aktivnosti u ovim projektima. Mi smo uvijek tu da pomognemo projekte i rad aktivnih udruženja u skladu sa mogućnostima i otvoreni smo za saradnju sa svima onima koji imaju kvalitetne projekte, a koji su od posebnog interesa  lokalne zajednice”.

Svi predstavnici udruženja građana koji su potpisali ugovore zahvalili su se na podršci općini Bužim i Općinskom načelniku, te izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Ukrakto su predstavili svoje planove i projekte  koji će se realizirati do kraja ove godine.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision