Thursday, 6. October 2022.
Unsko-sanski kanton 15° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Augusta. 2022. Bosna i Hercegovina
Burne reakcije na raspodjelu 39 miliona KM iz budžeta FBiH opštinama i gradovima

Raspodjela sredstava iz federalnoga budžeta općinama i gradovima je izazvala burne reakcije. 39 miliona maraka, koliko je izdvojeno odlukom Federalne vlade, ipak, čini se, nije bilo dovoljno da sve strane budu zadovoljne. Politička podobnost  je presudila u raspodjeli sredstava, ističu načelnici i gradonačelnici iz SDP-a. Nejednaka raspodjela, kažu, ukazuje na grubu diskriminaciju da se vrijednost građana razlikuje od mjesta prebivališta. Iz Vlade Federacije probleme ne vide. Konkurs je, naglašavaju, bio jasan. Sredstva su raspoređena na osnovu prijavljenih projekata.

Odluka Vlade Federacije BiH o raspodijeli 39 miliona maraka općinama i gradovima uzrok je podijeljenjih mišljenja i sumnji na neravnopravno raspoređen novac. Ipak, glasniji su oni nezadovoljni, a među njima najžustriji načelnici i gradonačelnici iz SDP-a. Salve kritika uputili su na adresu Federalne vlade jer, kako tvrde, oštri kriteriji sveli su se na jedno. Politička podobnost bila je, tvrde, presudna.

“U Tuzli 2 KM po stanovniku, u Zenici 3 KM po stanovniku, u Gračanici 4 KM, ovo je sve ko nije SDA, a u Trnovu 124 KM po stanovniku. Dakle, tamo 60 puta više jedan čovjek vrijedi”, kaže gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision