Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 9° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Decembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Budžetski korisnici u FBiH će dobiti novčanu pomoć u iznosu od 2.520 KM

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku kojom će svi oni koji primaju platu iz Budžeta Federacije BiH dobiti jednokratnu novčanu pomoć od poslodavca (Vlada FBiH, op.a.) u iznosu od 2.520 KM, isključujući izabrane dužnosnike i nosioce izvršnih funkcija.

Prva tranša isplate će, odlukom od 18. decembra ove godine, iznositi 1.260 KM. Vlada FBiH je dužna da ostatak novca isplati do kraja šestog mjeseca naredne godine.

Vlada FBiH je prethodno donijela Uredbu o isplati pomoći od poslodavca kojom su poslodavci koji se odluče za njenu primjenu oslobođeni plaćanja poreza na dohodak.

Odluka o isplati pomoći zaposlenima u institucijama FBiH je objavljena u Službenom listu BiH, a navodi se da pravo na isplatu jednokratne pomoći ostvaruju svi zaposlenici koji platu primaju iz Budžeta FBiH koji su bili u radnom odnosu u momentu stupanja na snagu ove odluke.

Uredbu o isplati pomoći od poslodavaca Vlada FBiH je donijela nakon što je postalo izvjesno da su propale najave o povećanju minimalne plate u FBiH te da će ona od 1. januara naredne godine iznositi 1.000 KM.

Poslodavci nisu obavezni da implementiraju ovu Uredbu te je zasigurno veliki broj radnika koji primaju minimalnu platu, a koji od predviđene pomoći neće dobiti ni jednu marku.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision