Wednesday, 21. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Novembra. 2023. USK
Budžet Bihaća gotovo 40 miliona: Predviđen milion KM za gradski bazen

U Bihaću je održana 40. redovna sjednica Gradskog vijeća na kojoj je usvojen Nacrt budžeta Grada Bihaća za 2024. s Odlukom o izvršenju. Predloženi budžet iznosi 39 miliona i 633 hiljade maraka. Predviđen je milion KM za gradski bazen, a očekuju se i ostale uplate sa višeg nivoa. Na rashodovnoj strani za bruto plaće i naknade ide 8.623.595 KM, te oko tri miliona za otplate kredita.

Javna rasprava o Nacrtu budžeta počinje već sutra, a završna rasprava slijedi u Gradskoj vijećnici 30. novembra, od 12 sati.

Vijećnici su usvojili i odluku o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju u korist JP Elektroprivreda BiH, a zatim je uslijedila intenzivnija rasprava o izmjeni Odluke o priznanjima i nagradama Bihaća zaslužnim građanima. Predlagači su smatrali da je sa prevelikim brojem priznanja devalvirana vrijednost same nagrade i obilježavanja rođendana Bihaća, koji već niz godina nema počasnog građanina, dok je manji broj vijećnika stava da je ogroman broj zaslužnih građana u samom Bihaću koji nikad nisu razmotreni ni za kakvo priznanje.

Podržani su i finansiranje prevoza učenika, dopune administrativnih i komunalnih taksi, te izmjene u upravljačkim tijelima komunalnog preduzeća Komrad.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision