Sunday, 14. August 2022.
Unsko-sanski kanton 27° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Augusta. 2022. Region
Brza cesta,brzo obećanje sve drugo sporo

Unsko-sanski kanton nema ni jedan kilometar brze ceste. Želje Krajišnika da budu bolje putno povezani međusobno i s ostatkom države konačno bi se mogle ostvariti, a brza cesta koja se sada najavljuje spajala bi Bihać, Cazin i Veliku Kladušu.Pred gotovo svake izbore se iznova otvara priča o ovakvim i sličnim projektima.

Brza cesta koja bi povezala Krajinu i spojila je sa cestama Republike Hrvatske bila je ujedno povod sastanka direktora Autocesta FBiH sa lokalnim vlastima. Da li će ova ideja zaživjeti, teško je predvidjeti. Naredni koraci su geološka i ostala ispitivanja.

“Namjera je da se krene što je ranije moguće. U ovoj godini možemo započeti s prvim dijelom, do Cazina, kako bismo za iduću godinu osigurali mogućnost početka izrade radova koji bi, za ukupan pravac od 47 kilometara, trajali do pet godina. Ako bi se počelo na vrijeme raditi.” Navodi direktor autocesta Federacije

U prostornom planu Unsko-sanskog kantona kojim raspolaže kantonalno ministarstvo građenja uvršten je i koridor za brzu cestu, ali se mora razmatrati koliko bi bio tehnički i finansijski isplativ.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision