Monday, 25. September 2023.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Augusta. 2023. Svijet
Britanska vlada razmatra elektronsko praćenje migranata

Britansko ministarstvo pravosuđa moglo bi problem nedovoljnih kapaciteta za smještaj migranata bez dozvole riješiti elektroničkim praćenjem, izvijestio je The Times, pozivajući se na upućene izvore.

Prema zakonu o nezakonitom doseljavanju, vlada mora ljude koji su nezakonito ušli u Britaniju smjestiti u centrima zatvorenog tipa i deportirati u Ruandu ili drugu sigurnu zemlju.

Budući da su smještajni kapaciteti nedovoljni, dužnosnici sada moraju temeljito pretresti alternativna rješenja, piše The Times.

Poželjno bi bilo povećati broj centara za smještaj, ali razmatra se i mogućnost elektroničkog praćenja i ukidanja financijske pomoći onima koji se ne javljaju redovno ministarstvu unutarnjih poslova, navodi list riječi izvora u ministarstvu unutarnjih poslova.

“Ministarstvo unutarnjih poslova željelo je od samog početka uvesti mjeru elektroničkog praćenja i smatra je boljim rješenjem od uskraćivanja financijske pomoći, pravno teške opcije koja bi za migrante uključivala prijetnju neimaštine”, izjavio je izvor za The Times.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision