Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Decembra. 2022. Izdvojeno
Brisel poziva na ulaganje u evropske vojne zalihe; Četiri naftna tankera danas prolaze kroz Bosfor

Rat u Ukrajini – 292. dan. Sve elektrane u zemlji su oštećene poslije osam talasa ruskih raketnih napada, saopštio je Kijev. Šef evropske diplomatije Žozep Borelj rekao je da je Evropa iscrpjela vojne zalihe snabdjevajući Ukrajinu. Moskva poručila da pojačava proizvodnju “najmoćnijeg” oružja.

Sve termo i hidroelektrane u Ukrajini su oštećene poslije osam talasa ruskih raketnih napada, saopštio je premijer Ukrajine Denis Šmigal.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je u svom nedjeljnom blogu važnost evropske podrške Ukrajini, političke, ekonomske i vojne, ali je upozorio da je Evropska unija, snabdjevajući Ukrajinu oružjem, iscrpjela svoje vojne zalihe.

“Sada moramo bolje da trošimo na odbranu i više sarađujemo da bismo podržali Ukrajinu, odgovorili na hitne potrebe i pripremili se za budućnost”, poručio je Borelj.

Sa druge strane, zamjenik ruskog Bezbijednosnog savjeta Dmitrij Medvedev rekao je da Rusija pojačava proizvodnju “najmoćnijih” oružja, baziranih na novim principima, kako bi se suprotstavila zapadnim zemljama koje podržavaju Kijev.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija mora da ima jasno postavljenu granicu sigurnosti, jer će morati da živi u uslovima konfrontacije.

Turske pomorske vlasti saopštile su da su četiri tankera, sa oko 475.000 tona nafte, obezbedila neophodna osiguravajuća dokumenta u skladu sa propisima i da će danas proći kroz Bosforski moreuz.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision