Saturday, 13. July 2024.
Unsko-sanski kanton 19° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Septembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Bradara: Učinci vlasti su samo naizgled mali, važno je da u FBiH postoji konsenzus

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara smatra da su stvari u kontekstu približavanja BiH Evropskoj uniji krenule nabolje “koliko god nam to u javnosti izgledalo malo“.

– Mi koji smo sudionici tih procesa znamo koliko treba energije da bi neki zakoni bili usuglašeni, da bi dobili potporu u Parlamentarnoj skupštini. U svakom slučaju, mislim da je Evropska unija budućnost Bosne i Hercegovine i što to prije budemo razumjeli i svi se našli na tom putu, mislim da će nam svima biti bolje i lakše za sve – rekla je Bradara u razgovoru za Fenu. 

Ona ovakav stav o boljitku, kako kaže, temelji na informacijama iz Evropske unije kao bh. partnera i trenutnim aktivnostima na nivou Vijeća ministara, kao i Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjednica Federacije ističe da je aktuelno više od 30 aktivnih mjera i tačaka akcionog plana koje treba da donese Bosna i Hercegovina, kao i da se u određenim momentima aktivira koordinacijski mehanizam te je njeno mišljenje da je Federacija spremna za učešće u svim procesima.

– Zakoni koji se donose ovih dana su na razini Bosne i Hercegovine. Vlada FBiH priprema svoj akcioni plan prilagođen akcionom planu BiH. U svakom slučaju, svi smo opredijeljeni za evropski put i mislim da tu neće biti nekih velikih zapreka – kazala je.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision