Saturday, 10. December 2022.
Unsko-sanski kanton 6° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Oktobra. 2022. USK
Bosanska Krupa: Radionica u udruženjima žena

Organizacija „Glas žene“ Bihać održala je edukativne radionice u Udruženju žena „Jasminka Čaušević“ Arapuša Bosanska Krupa 28.09.2022. godine i Udruženju žena „Miris dunja“ Pištaline – Bosanska Krupa 17.10.2022. godine. Radionice se realizaciju u okviru projekta „Kažem NE nasilju po osnovu spola“ a predstavljaju aktivnosti na implementaciji Gender akcionog plana BiH koje se odnose sa suzbijanje i sprečavanje nasilja na osnovu spolu. Radionice je vodila magistrica pravnih nauka, trenerica za rodnu ravnopravnost, Neira Raković na temu „Spol, rod i rodno zasnovano nasilje“ a radionica se sastojala iz predavanja, vježbi, diskusije, rada u grupa na rješavanju konkretnih praktičnih primjera rodno zasnovanog nasilja.

Radionica sa ženama Udruženja žena „Miris dunja“ Pištaline, Bosanska Krupa

Cilj projekta i edukativnih radionica da se žene ranjivih kategorija – invalidne osobe, žene ruralnih sredina, žene romkinje i druge informiranju, educiranju i osnaže početne kapacitete kako bi mogle preventivno djelovati na pojavu rodno zasnovanog nasilja kroz svoj rad u Udruženjima. Evaluacija radionica pokazale su da je većina  žene prvi put prisustvovala ovakvoj edukaciji koju su ocijenile kao veoma korisnu i zanimljivu.

Organizacija „Glas žene“ Bihać u narednom periodu održat će dvodnevni trening za predstavnice udruženja sa ciljem jačanja kapaciteta stručnog tima Udruženja u prepoznavanju i djelovanju na suzbijanju rodno zasnovanog nasilja.

Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta: „Razvoj programa obuke za članove opšinskih komisija/odbora za ravnopravnost polova u BiH“ (2021-2022) koje implementira Udruženje građana „Nešto više“ i Amica Educa u saradnji sa Gender Centar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Gender centar Vlade RS.  Projekat je podržan od strane Evropske unije. (Press služba „Glas žene“ Bihać)

Preuzeto sa portala: reprezent.ba

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision