Tuesday, 28. March 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Februara. 2023. USK
Bosanska Krupa: Idejno rješenje uređenja „Malih ada“

U novembru 2022. godine Grad Bosanska Krupa raspisao je Konkurs za izradu Idejnog arhitektonsko-urbanističkog i pejzažnog rješenja uređenja „Malih ada“ u Bosanskoj Krupi. Konkurs je objavljen kako bi se došlo do najkvalitetnijeg idejnog rješenja koje će u prostornom, ambijentalnom, vizuelnom i funkcionalnom smislu stvoriti ugodan prostor za sve korisnike. Nakon provedene procedure, stručna komisija odabrala je idejno rješenje uređenja „Malih ada“ autorice Ane Virijević-Nakon provedenog konkursa došli smo do idejnog rješenja uređenja Malih ada i sada slijedi realizacija. Naravno, idejno rješenje će pretrpjeti određene prilagodbe samoj lokaciji Malih ada, a predstoji nam i izrada glavnog projekta, te ostali koraci potrebni da se dođe do implementacije projekta. Sam početak radova na uređenju Malih ada planiramo u narednoj godini, a koliko će to sve koštati teško je u ovom momentu reći, ali se možemo voditi iznosom od 1.500.000,00 KM kolika je predračunska vrijednost u pobjedničkom rješenju“, istakao je gradonačelnik Grada Bosanska Krupa Armin Halitović.

Nagrađeno idejno arhitektonsko-urbanističko i pejzažno rješenje podrazumijeva uređenje područja „Malih ada“ stvarajući kvalitetnije estetsko-funkcionalno okruženje koje će odgovoriti zahtjevima građana i posjetitelja uz poštovanje standarda uređenja i primjene elemenata zaštite okoliša. Projekat će obuhvatiti svih osam ada, sa podprojektima za svaku adu zasebno, kako bi svaka ada imala svoj osnovni sadržaj i turističku ponudu.

Prilikom uređenja „Malih ada“ primjenjivat će se savremeni materijali koji će se uklapati u postojeće okolno okruženje, uklonit će se sve arhitektonske barijere za kretanje osoba u kolicima ili smanjene pokretljivosti, sve površine će biti osvjetljene uz poštivanje kriterija zaštite od svjetlosnog oneštićenja, a kompletan prostor bit će opremljen i urbanim mobilijarom. U prostoru će se takođe integrirati nove sadnice visokog i niskog rastinja koje će oplemeniti postojeći prostor, a istovremeno omogućiti i nesmetano održavanje.Kako bi to sve trebalo izgledati u budućnosti možete pogledati u sljedećem videu:

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision