Friday, 14. June 2024.
Unsko-sanski kanton 15° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Novembra. 2023. Region
Blinken stiže u Sjevernu Makedoniju

Američki državni tajnik Antoni Blinken posjetit će u srijedu Sjevernu Makedniju gdje će sudjelovati na sastanku Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) a nakon dvodnevnog sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a koji se održava u Briselu.

Ministri vanjskih poslova država članica NATO-a na dvodnevnom će sastanku razgovarati o aktualnim sigurnosnim izazovima, ratu u Ukrajini i sukobu na Bliskom istoku, kao i stanju na zapadnom Balkanu. 

Glavni tajnik NATO-a Jenes Stoltenberg u ponedjeljak je kazao da na zapadnom Balkanu postoje “maligni pokušaji da se posije razdor, uključujući i iz Rusije”.

Stoltenberg je također kazao kako će ministri vanjskih poslova zemlja članica NATO-a razmotriti mogućnost trajnog povećanja broja vojnika u sklopu misije KFOR-a na Kosovu.

Također ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u ponedjeljak je rekao da će sudjelovati na sastanku OESS-a u Sjevernoj Makedoniji ako Bugarska otvori svoj zračni prostor, dodajući da su neke zapadne zemlje s njim zatražile sastanak.

Veleposlanstvo Rusije u Bugarskoj je nakon toga potvrdilo da su bugarske vlasti dozvolile da zrakoplov ruskog ministra poslova Lavrova preleti bugarski zračni prostor, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Vlada Sjeverne Makedonije objavila da će dozvoliti da zrakoplov s ruskim ministrom vanjskih poslova sleti u Skopje na ministarski sastanak OESS-a ali će sankcije koje je ta zemlja uvela Rusiji ostati na snazi za sve ostale letove.

Ministri vanjskih poslova OESS-a održat će sastanak u Skopju od 30. studenoga do 1. prosinca na zahtjev predsjedavajućeg te organizacije i ministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision