Monday, 5. December 2022.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Juna. 2017. Bosna i Hercegovina
Bit će otpuštanja Agrokorovih radnika u BiH!

Biće otpuštanja radnika Agrokora u BiH, ali je još rano reći koliki će broj radnika biti otpušten, rečeno je na današnjem sastanku povjerenika hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljaka i dobavljača Agrokora u BiH.

“Mislim da su svi prihvatili poruku da nam svima treba strpljenja i mira. Ja nikada nisam davao lažna obećanja i lažne nade da je situacija idealna i da je sve uredu. Radimo sve da tu situaciju smirimo, jer to važno svima nama”, rekao je Ante Ramljak nakon sastanka sa dobavljačima.

Otpuštanje radnika već je počelo u nekim dijelovima Agrokora u BiH. Zatvorena je firma “VELPRO” Čitluk i proces zatvaranja će biti nastavljen. navodno bi radnici VELPRO-a posao mogli dobiti u Konzumu, također Agrokorovoj firmi.

Bit će zatvoreni nerentabilni objekti

Koliki će broj radnika na kraju restrukturiranja firme biti optušten, to niko ne zna, a baš ta informacija najviše zanima radnike .

” Nismo do sada dobili bilo kakvu pismenu ili usmenu informaciju o broju radnika koji će biti otpušteni u ovom procesu. Ono što znamo i što je bila informacija na sastanku u Vladi Federacije jeste da postoji bojazan za objekte koji nisu rentabilni i za koje Konzum plaća izuzetno visoke kirije”, rekla je nakon sastanka Mersiha Beširović iz Sindikata radnika trgovine.

Dug Agrokora prema dobavljačima u BiH iznosi 112 miliona KM, a ne zna se kada bi i hoće li na tržište BiH, kao “spasitelj” ponovo doći Merkator.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision