Thursday, 6. October 2022.
Unsko-sanski kanton 15° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Augusta. 2022. USK
Bišćanka sa američkom adresom Amra Šabić Al Rayess u rodnom gradu promovisala svoju knjigu  “Mačka kojoj nikad nisam dala ime”

Bišćanka sa američkom adresom Amra Šabić Al Rayess u nedjelju veče  je u rodnom gradu promovirala svoju knjigu  “Mačka kojoj nikad nisam dala ime”. Radi se o romanu koji prati  autobiografsku priču tinejdžerke i njen život u opkoljenom Bihaću tokom rata.  Ovaj roman, na američkom tlu svrstan u književnost za mlade, nominiran je za najbolji roman u kategoriji istinih priča…

Šabić je jedna od najuticajnijih žena naše dijaspore i profesorica na  Univerzitetu Columbia koja se u svojim javnim istupima posljednjih godina bori da istina o stradanju BiH u posljednjem ratu dođe do što većeg broja ljudi. O svojoj domovini i rodnome gradu progovara s mnogo ljubavi i empatije ali i želje za svijetlijom  budućnosti ovdašnjih ljudi. Amra Šabić Al Rayess  je bila gošća sesije Bihaćke građanske inicijative a pretodno se s njom sastao bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić s obzirom na to da je dobitnica najvišeg priznanja Grada Bihaća – “Povelje 26.februar”.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision